ULTRAMARIN

BERETTA & ALESSANDRINI

Giancarlo Alessandrini (f. 20. marts 1950, Italien) blev født i Jesi, i den italienske provins Ancona. Han kom ind i tegneseriebranchen i 1972. Efter at have illustreret flere historier til lommepublikationer kom han at arbejde for bladet Il Corriere dei Ragazzi, hvor han begyndte et samarbejde med manuskriptforfatteren Mino Milani. Hans første historie var Il Cifrario del Maggiore Martin, en episode i serien L'inviato nel Tempo. Alessandrini samarbejdede også med manusforfattere som Pier Carpi, Manocchia, Alfredo Castelli, Ventura, Selva og Maltes. Med Milani skabte han fantasyerserien Anni 2000 i 1973, efterfulgt to år senere af Lork Shark.

Alessandrini blev derpå medlem af Giolitti-studios, hvor han begyndte en stor produktion af tegneserier for udenlandske forlag. Han illustreret forskellige krigshistorier for British Fleetway Publications, som for det meste blev offentliggjort i magasinet Battle. Han fortsatte også med at arbejde for Corriere dei Ragazzi, denne gang med serien Il Maeatro. Han forlod bladet efter en uoverensstemmelse med redaktøren og efterfølgende overtog han spin-off serien Eva Kant (Diaboliks partner) med manusforfatterne Castelli og Gomboli i det italienske Cosmopolitan. Han blev valgt af forlaget Bonelli til at illustrere nogle afsnit i samlingen Un Uomo un'Avventura, med manuskripter af Castelli.

Alessandrini optrådte også i Il Giornalino med Ai Confini dell'Avventura, Storie di Tutti i Tempi og Rosco & Sonny (med manuskripter af Nizzi) og han samarbejdede på nogle episoder af Berardi og Milazzo's serie Ken Parker. For bladet Supergulp fra forlaget Mondadori illustrerede han de første episoder af serien Allan Quatermain, forløberen for Martin Mystère.

Med Castelli bidrog han til Bonelli-titlerne Mister No og Long Rifle, inden de påbegyndte deres mest kendte serie om den eventyrlystne arkæolog Martin Mystère i 1982. Mange har tegnet serien, men Alessandrini forblev hovedtegneren, der illustrerede forskellige episoder og alle omslag. Serien blev præsenteret i Bonellis nye magasin Zona X i 1992, for hvilket Alessandrini desuden tegnede flere omslag.

Desuden skabte Alessandrini sammen med Roberto Dal'Pra L'Uomo di Mosca til magasinet Torpedo i 1990 og Anastasia Brown i Comic Art i 1991. I magasinet Comic Art etablerede Alessandrini sig som en allroundforfatter med at skrive og tegne Fatti e Misfatti a Planet Arium, en række korte gags.

Mellem 1993 og 1995 tegnede han tegneserier baseret på Indiana Jones film med scripts af Claude Moliterni til det franske forlag Bagheera. I 2001 illustrerede han fantasy sagaen Outremer/Ultramarin med manuskripter af Beretta, som blev udgivet i Frankrig af Albin Michel mellem 2001 og 2003. I 2007 lavede han tegningerne til den femte del i Frank Girouds Quintett projekt, udgivet af Dupuis.