TROLDKVINDENS DATTER/JAGTEN PÅ TIDSFUGLEN

SERGE LE TENDRE & REGIS LOISEL

Régis Loisel (f. 4. december 1951, Frankrig) er en af ​​de mest fremstående franske tegneserieskabere, der har arbejdet i fantasygenren siden 1970'erne. Den stil, som Loisel brugte til sin berømte serie La Quete de l'Oiseau du Temps/Jagten på tidsfuglen, er blevet en standard for de europæiske tegnere, der arbejder i denne genre. I 1972 havde Loisel sin debut i bladet Pieds Nickelés, mens han studerede tegneserier i Vincennes. Fra 1974 var han til stede i Mormoil og Pilote. I det følgende lavede han sammen med Serge Le Tendre den første version af Jagten på tidsfuglen i Imagine.

Loisel arbejdede med Patrick Cothias på Capitaine Kergenec i Pif Gadget, Norbert le Lézard i Plop og deltog i oprettelsenn af ​​Tousse-Bourin magasinet. Hans fantasy bidrag til dette blad blev samlet i albummet Nocturnes hos Kesselring, 1978. Loisel optrådte lejlighedsvis i Métal Hurlant og Fluid Glacial, og han startede atelieret Bergame med Olivier Taffin, Michel Rouge og Fabien Lacaf. I samarbejde med Taffin illustrerede han 7 pantomime tegneserier, der fulgte med Malabar tyggegummi i 1983.

En ny version af La Quête de l'Oiseau du Temps blev lanceret i Charlie Mensuel i 1982. Album blev udgivet af Dargaud. I 1980'erne producerede han også illustrationportfolier, såsom L'Offrande hos Trihan, 1984 og Troubles Fêtes hos Les Humanoïdes Associés, 1989). I 1990 startede han sin anden populære serie, Peter Pan, som er en blanding af den klassiske eventyrhistorie med en Dickensiansk historie om en forældreløs. I 1993 lavede han La Dernière Goutte med G.P. Taladiart for La Sirène og Les Petits Rêveurs i samlingen Grain de Sable fra Vents d'Ouest.

I slutningen af ​​1990'erne lancerede Loisel og Le Tendre en spin-off-serie på L'Oiseau du Temps, kaldet L'Ami Javin, for hvilken de skrev manuskripterne sammen og overlod illustrationerne til Lidwine. Loisel viste sig også at være en alsidig skribent for andre kunstnere, nemlig Philippe Sternis hos Pyrénée, 1998, Christine Oudot i Fanfreluches pour une Sirene, 2001, Pierre Guilmard med Les Farfelingues, 2001-04 og Vincent Mallié med Le Grand Mort, 2007, skrevet af Djian.

I 2000 lavede Loisel Mali Mélo - Carnet d'un Voyage, baseret på sine erfaringer under en tur gennem Afrika, et samarbejde mellem Yvon Le Corre og Serge Le Tendre. I det følgende år producerede han Personale og Triptyque til Granit Éditions. I 2006 sluttede han sig sammen med Jean-Louis Tripp for at skabe Magasin General, en poetisk serie om en lille by i 1940'erne Quebec. For denne serie, der er udgivet af Casterman, udviklede kunstnerne en fælles stil, med Loisel der laver skitserne, Tripp tuschningen og François Lapierre farverne.

Udover tegneserier har Loisel også samarbejdet med Disney på animationsfilmene Mulan og Atlantis samt Olivier Dahans Petit Poucet.