ROBIN HOOD

I begyndelsen af 70’erne havde jeg kontakt til Jesper Klein, som havde lavet nogle radiohørespil med gangstere, detektiver og vikinger. Det var specielt ”Vikingernes vanlige Vårfærd”, som gjorde indtryk på mig og var anledningen til at jeg kontaktede Jesper. Stilen mindede noget om mit eget første tegneseriealbum i den serie. Sammen lavede vi en stripudgave af ”Svend, Knud og Valdemar”, der dengang var en humoristisk serie i stil med Asterix. Vi kom dog ingen vegne med initiativet, skønt det var tæt på hos Morgenavisen Jyllands Posten, hvor vi I så fald havde skullet acceptere en betaling på Zenit niveau, og det ville jeg ikke byde Jesper, der jo var vant til en højere honorering.
Forleden faldt jeg under oprydningen i vores forældres hus over en udgave af Robin Hood, der som idé var tiltænkt DRs BU-afdeling, og det manuskript illustrerede jeg også på spekulation. Her eksperimenterede jeg for afvekslingens skyld med brug af pensel til tuschningen, noget som jeg gik bort fra, da jeg indså det ikke lige var min stil. Jeg havde det bedst med en pen, der yder en vis modstand under brugen. Serien er nok min ældste her på hjemmesiden, da den er 40 år gammel.
Teksten i serien er ikke præcis som i forlægget, der jo var tænkt til TV og som havde den samme fjællebodsstil, der senere blev brugt til sceneopførelsen af Svend, Knud og Valdemar på Riddersalen og senere i Gøngehøvdingen på Damhuskroen. Men den ligger trods alt tæt på forlægget.
Mine originaler er desværre forsvundet, så denne udgave er restaureret fra nogle grålige fotokopier på krideret papir, der ikke var så flotte i den sorte gengivelse som Rank Xerox kopierne på den tid, men til gengæld var de mere finkornede i gengivelsen af de tynde streger.