ORIENTALSK DAGBOG

JACQUES FERRANDEZ

Jacques Ferrandez, (født den 12. december1955 i Algier) er en tegneserieskaber der bor i det sydlige Frankrig. Hans forældre flyttede til Frankrig, da han kun var et par måneder gammel.

Efter en seksårig uddannelse på Skolen for brugskunst i Nice, udgav han i 1977 et par historier skrevet med Rudolphe, hvoraf den ene ville blive en serie L'Homme au Bigos. Jacques Ferrandez begyndte derefter på Casterman at udgive Outsiders og Le Vicomte, små typisk provencalske historier, inden lanceringen hans vigtigste serie, Carnets d'Orient/Orientalsk Dagbog (han er en specialist i Algeriet). 

Sideløbende med denne serie, forblev Jacques Ferrandez i provencalsk verden og tog fat på en klassisk fransk litteratur med Pagnols bøger Jean de Florette og Manon des Sources, hans dramaer, samt hans kærlighedsaffære med cyklen i Vandene i bakkerne.

I oktober 1998 udarbejdede Jacques Ferrandez et skuespil af Tonino Benacquista  L'Outremangeur og La Boîte noire i oktober 2000. I 2012 vendte han tilbage til Algier i 60'erne med Alger la Noire.

Jacques Ferrandez samarbejder regelmæssigt på illustrationer af rejsedagbøger som Sarajevos sporvogne og Tilbagevenden til Algier...

Han interesserer sig også for jazz, som han optræder med i klubber og på festivaler. Han illustrerede jævnligt omslag til Jazzman Magazine.

Ferrandez adapterer også litterære værker som for eksempel af Albert Camus. L'Hote i 2009 og hans roman L'Étranger i 2013.