MONICA MORELL

MARC WASTERLAIN

Marc Wasterlain (f. 29. juni 1946, Belgien) blev født i Erquelinnes. Han stoppede sine studier ved kunstakademiet i Mons for at tage et speciale i tegneserier på C.A.D. i Bruxelles. Efter at have opnået sin grad blev han Dino Attanasio's assistent på Modeste et Pompon/Sjarly, gag-serien skabt af André Franquin for Tintin magazine.

Han sluttede sig til Studio Peyo i 1966 og samarbejdede på serier som Les Smurfs/Smølferne og Benoît Brisefer/Benny Bomstærk samt Poussyclopeddie i Spirou, godt ind i 1970'erne. Både Wasterlain og Walthéry fortsatte med at hjælpe Peyo på smølfehistorierne længe efter at de forlod studiet.

Wasterlasin havde sin solo debut med den humoristiske science-fictionserie Bob Moon et Titania i Tintin i 1971. To år senere skabte han en række poetiske noveller med hovedrollen Monsieur Bonhomme. Derudover skabte han Lapomme til Achille Talon Magazine. Wasterlain kom tilbage i Spirou i 1975, da han lancerede sin magiske og poetiske Docteur Poche/Doktor Pind serie.

Wasterlain udforskede flere genrer med serien, varierende fra fantasy eventyr, virkelige livsproblemer og science fiction til rene gags. Wasterlains rødhårede flyvende læge optrådte i Spirou indtil 1990, men blev genoplivet i en mere ungdomsagtig version hos Casterman mellem 1995 og 2000.

Wasterlain tegnede desuden eventyrene om den kvindelige journalist Jeannette Pointu/Monica Morell, hvis eventyr indarbejdede elementer af fantasy og science fiction, men var mindre poetiske og lænede sig mere i retning af økologiske og humanitære temaer, såsom krigen i det tidligere Jugoslavien eller kæmpepandaens skæbne. Serien optrådte i Spirou mellem 1982 og 2005 og blev samlet af Dupuis i 20 albums.

Wasterlain var også forbundet med Bayard Jeunesse, der skabte den humoristiske serie Gill et Georges i Okapi mellem 1985 og 1986. Yderligere kreationer omfatter gag-serien om den sportskærlige hund Ratapoil til Marsu-Productions i 1990 og Les Pixels, en serie han skabte til Pif Gadget i 2006, og blev samlet i album af Editions Mosquito siden 2010.

Udover at arbejde på sin egen serie har Wasterlain skrevet tekster til Walthéry (Natacha), MiTacq (La Patrouille des Castors) og Piroton (Jess Long). Han bor i Binche, en vallonsk kommune i provinsen Hainaut. Han deltog også i en kollektiv bog om vallonsk folklore i anledning af Serraing tegneseriefestivalen i 2010.
for Belgien.