THE RIME OF THE ANCIENT MARINER

HUNT EMERSON

Hunt Emerson (født 1952) bor og arbejder i Birmingham, England. Han var tæt involveret med Birmingham Arts Lab fra midten til slutningen af ​​1970'erne, og med de britiske underground tegneserier i 1970'erne og 1980'erne. Hans mange tegneserier og grafiske romaner er velkendte og er blevet oversat til utallige sprog.

Hans tidligste serier i 1970'erne optrådte i britiske tegneseriehæfter som Graphixus, Moon Comix, Yikes, Animal Bite Comix, No Ducks, Phobos, Streetcomix, Free Comix, Warrior og Fisk.

En tur til USA satte ham i kontakt med ’Rip Off Press’ som udgav hans Thunderdogs, en tegneserie til underground markedet; mens Don og Maggie Thompson inkluderet ham i deres mini comics, hvortil han skabte Calculus Cat, og han har senere bidraget til deres Eclipse Monthly Magazine.

Emersons serier optrådte også i de amerikanske underground comix som Commies from Mars, Dogman og Large Cow Comix (en fem hæfters serie med separate enkeltitler) var helt Emersons arbejde. De er meget eftertragtede af samlere nu, men det var Knockabout, et britisk hæfte i comicbook format og senere album format, som bragte nogle af Emerson bedste serier, herunder Alan Rabbit, Calculus Cat, Max Zillion og Alto Ego, Pusspuss, Momo and Fuzi, Charlie Chirp plus de bizarre one-shot fortællinger Cakes and Bricks, The Dentist og Mouth City. De to sidstnævnte historier inspirerede til en serie kaldet Citymouth, senere udgivet som en samlet antologi. Indbundne bøger skrevet af andre, som You are Maggie Thatcher og Hard to Swallow var helt illustreret med Emerson strips og illustrationer.

I Outrageous Tales From the Old Testament behandlede han en version af Tredje Mosebog skrevet af Alan Moore, og i Seven Deadly Sins tog han emnet misundelse op. For DC Comics’ ’Factoid Books’ lavede han i 1990’erne biografiske tegneserier om alt fra Erich von Stroheim til prins Charles og prinsesse Diana. Disse udkom i serien Big Book Of...
Til snesevis af udgivelser i den britiske underground serie Brain Damage skabte han Arsover Tit.

Emersons grafiske romaner Lady Chatterleys Elsker, The Rime of the Ancient Mariner, Casanovas Last Stand og andre adaptioner af klassiske romaner og fortællinger er med succes blevet solgt i mange lande og oversat til flere forskellige sprog.

I over 30 år har Hunt Emersons strips og illustrationer prydet siderne i Fortean Times, et blad af okkulte og uforklarlige fænomener, mens hans humoristisk pornografiske Firkin The Cat (skrevet af Tym Manley) har optrådt i hundredvis af Fiesta magasiner.

Hunt Emerson har vundet flere internationale priser. Her præsenterer vi ham med The Rime of the Ancient Mariner.