ROBERT GIGI

Robert Gigi (29. juli 1926 – 6. februar 2007) i Frankrig. Robert Gigi sluttede sig Raymond Poïvets atelier mens han stadig studerede på universitetet. Fra 1948 skabte han sine første tegneserier under pseudonymet Bob Gigi for Paris-Graphic pressebureauet 'Fabiola' og for magasinerne ’L'Aurore’ med 'Le Gentilhomme de la Montagne’ og ’Les Aventuriers d'Aujourd'hui’ med 'Jérôme St-Clair'. Han sluttede sig til S.P.E. ’Société Parisienne d'Edition’ i 1951, og han boede der indtil 1980. Gennem S.P.E. dukkede hans arbejde dukkede op i magasiner som L'Epatant, Fillette og Pschitt Aventures. Samtidig var han aktiv som illustrator og i reklamebranchen.

I midten af 1960'erne kom hans tegneserier 'Gentil Clovis', 'Panique à Mammouth City’ og ’Rodeo à Carson City’ i Chouchou magasinet. Han slog sig sammen med forfatteren Claude Moliterni og skabte 'Scarlet Dream’ for V. Magazine. Serien blev senere videreført i France-Soir. Fra 1967 producerede han 'Confidences d'une Quize Ans' i 15 Ans magasin sammen med forfatteren Lorena.

Han startede en anden serie med Moliterni i 1968, science fiction tegneserien 'Orion, le Laveur de Planètes’ der dukkede op i Phénix, Pogo-Poco og Les Pieds Nickelés Magazine. Han var bidragyder til det franske Pilote fra det første nummer i 1959. Han havde sin største succes ti år senere med ’Dossier Soucoupes Volantes’ serien, skrevet af Jacques Lob.

Gigi startede endnu en serie med Moliterni i 1970, fantasy serien 'Agar’, der dukkede op i Il Corrieri dei Ragazzi. Til sine egne tekster arbejdede han for det hollandske Pep magasin og skabte samuraiserien 'Ugaki' i 1971. I Frankrig blev serien udgivet i Tintin og Charlie Mensuel. I 1980'erne blev Gigi tegneserielærer på School of Fine Arts i Angoulême. Efter en kort serie udgivet i 1991 i det kollektive 'Dessous Fripons' album trak Robert Gigi sig tilbage og begyndte at lave skulpturer. Han døde i 2007 efter lang tids sygdom.

Jeg har valgt Orion til at præsentere Robert Gigi og Claude Moliterni i dette tema fordi jeg synes det er hans mest originale serie. Den er påvirket af Lille Nemo i drømmeland og Yellow Submarine, og det er jo fine inspirationskilder. Den er også barnlig og naiv på en fabulerende måde man næsten aldrig ser, så den udvider billedet at hvordan disse spaceoperas også kan se ud.