DÆKS OG ROSA

KARL OSKAR JÆGER

Her skriver Karl Oskar Jæger selv om sin serie, der kom i to album 1983-1985:

Jeg sejlede til søs fra 1964 til 1979 og jeg boede nogle af årene i Irland. Derpå mødte jeg en kvinde i København og det blev slutningen på min karriere til søs.

Jeg arbejdede først som pædagogmedhjælper inden jeg kom ind på skolen for brugskunst. Det var simpelthen starten. Jeg har altid elsket at fortælle historier. Det blev så til historier fra de varme lande. Mest mine egne historier med lidt fiktion.

Det der med at fortælle historier, det gør jeg stadig i kunst og musik. Jeg skriver masser af musik - melodisk rock og viser.

Dæks og Rosa er en masse historier samlet i ét. Jeg kender alle karaktererne. Jeg har selv været der, så på en måde var det nemt. Og når man så også lytter til hvad man talte om på den tid, jeg boede i kollektiv. Allerede dengang blev jeg opmærksom på miljø og genmanipulation og det interesserer mig stadig.

Som sagt, så er det meste selvoplevet. Jeg var blandt andet i Biafra under krigen, hvor man jævnligt skød efter os. Vi sejlede med olie op og ned ad floderne.

Efter et bordelbesøg i Georgetown i Guyana i Sydamerika oplevede jeg at jeg blev kørt langt ud i junglen, og her blev jeg efterladt kun iført underbukser. Jeg måtte selv finde vej ud af junglen igen.

Så min baggrund ligger i mine egne oplevelser.