CARL VON BUETTNER

Carl (von) Buettner er et af de fremragende eksempler på animatorer, som blev bedre kendt som serietegnere. Han havde arbejdet et år som animator for Disney inden han flyttede til selskabet Harman-Ising. Som serietegner arbejdede han senere på serier fra mange udbydere, både Disney, Warner Bros, Walter Lantz og MGM.

Sammen med Chase Craig lavede han avisudgaven af Charlie McCarthy, der var en meget kendt bugtalerdukke i fyrrerne. Buettner endte som art director hos Western Publishing i 1942, hvor han inspirerede andre tegnere som for eksempel Walt Kelly. Selv har han især tegnet en masse serier med Bucky Bug.

De fleste af hans serier er ikke kendte i Danmark, men i 1957 trykte man i Anders And & Co nogle episoder med Lille stygge Ulv, som hører til hans allerbedste arbejde. Man mærker den udtryksfuldhed han har lært sig gennem animationen, og jeg opfattede med det samme i min barndom, at Lille stygge Ulv var ekstra nedtrykt, Praktiske Gris mere fiffig og Store Stygge Ulf særlig ondskabsfuld i sit udtryk når Buettner svingede pennen.

Desværre var det med forsinkelse jeg oplevede den årgang af Anders And bladet, for mine forældre havde skiftet abonnementet til det kedelige danske Alle Børns Blad redigeret af Jørgen Clevin, men senere fik jeg rådet bod på miseren og fik indhentet det forsømte angående opdatereingen på mine Disney serier, hvor der i 1957 årgangen også var Mickey Mouse og hans damptogs jernbane, som fik en særlig nostalgisk værdi for mig.